Tulevaisuuden tiimit

Tiimi ei ole vain ryhmä ihmisiä. Se on pieni ryhmä, joiden ihmisillä on toisiaan täydentäviä taitoja, ja jotka pitävät itseään yhteisvastuussa suorituksistaan sitoutuen yhteiseen toimintamalliin, suoritustavoitteisiin ja päämäärään. Näin ainakin Katzenbachin & Smithin (2013) määritelmässä parhaasta mahdollisesta tiimistä.

Yksi merkittävä tekijä parhaan mahdollisen tiimin takana on luottamus, johon kaikki yhteistyö pohjautuu. Tuoreen Helsingin Sanomissa julkaistun kirjoituksen ("Työntekijät kokevat aiempaa enemmän epäluottamusta - "Pahimmassa tapauksessa vaihdetaan työpaikkaa tai kaupunkia", sanoo tutkija", HS/11.2.2019) mukaan tutkimuksissa on havaittu kolme tekijää, joita haluamme nähdä luottamuksen arvoisessa ihmisessä: osaaminen, hyvä tahto ja suoraselkäisyys, johon kuuluvat avoimuus, autenttisuus ja läpinäkyvyys.

Millaista osaamista vaaditaan tulevaisuuden asiantuntijatiimeiltä? Kuinka luodaan vilpitöntä, rehellisyyteen perustuvaa hyvää tahtoa tiimin jäsenten välille? Mikä merkitys avoimuudella on tiimien sisäisessä vuorovaikutuksessa? Tervetuloa vuoden 2019 toiseen Kahvikiihdytykseen oppimaan ja keskustelemaan tulevaisuuden asiantuntijatiimeistä.

Perjantai 17.5.2019

Ilmoittautuminen: Ilmoittautumalla oheisen linkin kautta viimeistään 10.5.2019 varmistat itsellesi kahvin/teen ja pientä purtavaa. Tapahtuma on maksuton.

https://forms.gle/LgDDFYUhzzkTSdhr9

Paikka: Jyväskylän Yritystehdas (Piippukatu 11, 40100 Jyväskylä)

Aikataulu:

  • Klo 8.15 - 8.30 Aamukahvi
  • Klo 8.30 - 9.30 Asiantuntijoiden alustukset aiheesta
  • Klo 9.30 - 10.30 Paneelikeskustelu - yleisöllä mahdollisuus esittää kysymyksiä

Asiantuntijoiden esittelyt

Matti Hirvanen, Humap

Matti toimii työyhteisöjen kehittäjänä ja organisaatiokonsulttina tänä vuonna 20 vuotista taivaltaan juhlistavassa Humapissa. Matti on ollut mukana yli 100 organisaation yhteistyökulttuurin kehittäjänä vuodesta 2008 lähtien. Kahvikiihdytyksessä Matti puhuu teemalla Uuden ajan tiimityötaidot. Matti haluaa olla rakentamassa organisaatioita ja tiimejä, joissa johtaminen kuuluu kaikille. Matin tausta-ajattelu ponnistaa liike-elämän ja ihmisten vuorovaikutuksen ymmärtämisestä.

Tomi Laapotti, FT, ryhmä- ja organisaatioviestinnän tutkija ja kouluttaja

FT Tomi Laapotti on ryhmä- ja organisaatioviestinnän tutkija ja kouluttaja. Laapotti väitteli tohtoriksi pääaineenaan viestintä syksyllä 2018. Väitöskirjassaan hän tarkasteli sairaalajohtoryhmien kokousvuorovaikutusta. Tällä hetkellä Laapotti työskentelee Tampereen yliopistossa puheviestinnän yliopistonlehtorina ja syksyllä 2019 hän aloittaa post doc -tutkimuksensa Jyväskylän yliopistossa.

Markus Pelkonen, Discovery Street

Markus on ollut mukana ohjelmistointensiivisissä tuotekehityshankkeissa 20 vuotta. Viimeiset 12 vuotta hän on tehnyt johtamisen tehtäviä, tulokulmana erityisesti ketterä toiminnan kehittäminen niin tiimi- kuin organisaatiotasolla. Viimeisen vuoden aikana Markus on syventynyt tuotekehityksen johtamisen teemoihin (Product Management, Product Leadership). Hän kävi äskettäin alan arvostetun puhujan ja kouluttajan ”Passionate Product Leadership” koulutuksen ja tulee omassa puheessaan kertomaan opeistaan: Tuotekehityksen huipputiimit, dynamiikka ja ajattelutapa.