Vastuullinen johtajuus

Kysyin muutamilta työntekijöiltä, millainen heidän mielestään on vastuullinen johtaja. Näin he vastasivat:

"Luotettava, pyyteettömästi alaistensa etuja ajava ja rehellinen. Myös erehtyväinen ihminen, joka pystyy myöntämään virheensä ja kantamaan vastuunsa teoistaan."

"Vastuullinen johtaja on sellainen, joka jakaa vastuuta muille ja ottaa itse vastuun siitä, että hänellä on aikaa ja resursseja auttaa työntekijöitään. Vastuullinen johtaja kehittää omia tunne- ja vuorovaikutustaitojaan, tutustuu työntekijöihinsä ja osoittaa olevansa heistä kiinnostunut. Hän ottaa yrityksen harteille sellaisen määrän työtä, jonka uskoo yhdessä työntekijöiden kanssa jaksavansa kantaa."

"Vastuullinen johtaja on oikeudenmukainen. Pitää ymmärtää, mitä ei ymmärrä, ja ottaa asioista selvää."

"Huomioi työntekijöiden hyvinvoinnin ja on avoin keskustelulle eli kuuntelee mielipiteitä. Ehkä myös jalkautuminen kenttätyöhön eli selvittää, mitä työntekijät oikeasti tekevät ja millaisissa oloissa. Pitäisi toimia, jos muutoksia tarvitaan, eikä vain sulkea silmiä ja korvia."

Näitä asioita vastuullisesta johtajuudesta tuli mieleen työntekijän roolissa oleville henkilöille. Yrityksen yhteiskuntavastuun näkökulmasta vastuullisuus voidaan jakaa kolmeen ulottuvuuteen, jotka ovat 1) taloudellinen vastuu , 2) ekologinen vastuu ja 3) sosiaalinen vastuu (Suomen YK-liitto). Ja vuoden 2019 kolmannessa Kahvikiihdytyksessä kolme panelistiamme kertovat puolestaan omista vastuullisuuden johtajuuden näkökulmistaan, tervetuloa!

Perjantai 13.9.2019

Ilmoittautuminen: Tapahtuma on maksuton. Osallistuminen tapahtumaan alla olevan linkin kautta:

https://forms.gle/nWAFYZ5zQ76Pt4eM8

Paikka: Jyväskylän Yritystehdas (Piippukatu 11, 40100 Jyväskylä)

Aikataulu:

  • Klo 8.15 - 8.30 Aamukahvi
  • Klo 8.30 - 9.30 Asiantuntijoiden alustukset aiheesta
  • Klo 9.30 - 10.30 Paneelikeskustelu - yleisöllä mahdollisuus esittää kysymyksiä

Asiantuntijoiden esittelyt

Mari Huhtala, PsT, dosentti, JYU

Mari on psykologian tohtori ja työ- ja organisaatiopsykologian dosentti Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksella. Hän on tutkinut kymmenen vuoden ajan arvoja, eettisyyttä ja moraalia työyhteisöissä sekä erityisesti johtajien työssä. Väitöskirjassaan hän selvitti työyhteisön eettisen kulttuurin yhteyksiä työhyvinvointiin ja on juuri päättyvässä Suomen Akatemian post doc-hankkeessaan tutkinut miten moraalinen identiteetti näyttäytyy työelämän haasteissa. Puheenvuorossaan hän kehottaa pysähtymään hetkeksi ja pohtimaan, millaiset arvot ohjaavat meitä työssämme.

Mika Korhonen, Discovery Street Oy

Mika vaikuttaa arvoja ja etiikkaa bisneksessä edistävän kansainvälisen järjestön ebbf.org hallituksessa. Ebbf:n perusperiaatteita ovat mm. oikeudenmukaisuus, vastuullisuus ja kestävä kehitys. Mikalla on yli 20 vuoden kokemus IT-alalta johtajana, kehitystehtävissä, projektipäällikkönä ja esimiehenä. Hän perusti 2018 kahden muun kokeneen tuotekehityksen ammattilaisen kanssa Discovery Street Oy:n, joka auttaa yrityksiä kartoittamaan uusia mahdollisuuksia mennä eteenpäin tuotekehityksen, ihmisten johtamisen ja liiketoiminnan kehittämisen saroilla. Mikalla on työn alla yhdessä kolmen muun valmentajan kanssa kirja, joka kertoo ihmisen aidosta kohtaamisesta, eli kaiken johtamisen, valmentamisen, opettamisen ja vanhemmuuden peruskulmakivestä. Kirjan tarinoiden ytimessä on ihmisyys ja erilaisten kohtaamisten vaikutus. Tosielämän tarinoita, esimerkkejä sekä tutkittua tietoa yhdistelemällä on syntymässä teos, joka ohjaa muistelemaan, ajattelemaan ja synnyttää mahdollisuuksia pysyviin toimintamallien muutoksiin.

Suvi Widgren, Vt toimitusjohtaja, Smartum Oy

Intohimoinen businessnainen, aloitteleva sijoittaja, inspiroiva ihmisten johtaja, rohkea päätösten tekijä ja elämästä nautiskelija Suvi Widgren perusti suoraan koulun penkiltä muotialan yrityksen ja kaikista epäilyistä huolimatta kasvatti sen yli 30 hengen menestyväksi kasvuyritykseksi. 10 vuotta myöhemmin hän teki onnistuneen EXIT:in ja vei perheensä niillä rahoilla vuoden kestävälle maailmanympärysmatkalle. Suvilla on lähes 15 vuoden johtamiskokemus. Hän on vaikuttanut useassa yrityksessä sekä yhteiskunnallisissa työryhmissä. Hän on rakentanut ja valmentanut unelmatiimejä, muuttanut asiakaspalvelua ja myynnin prosesseja erinomaisuuteen sekä rakentanut samalla valtavat verkostot ympärilleen. Hänellä on vahva liiketoimintaosaaminen sekä avoin asenne. Suvi on jo nuorena uskaltanut toteuttaa monta unelmaa, joista monet vasta haaveilevat.